Како до повеќе посетители? Прв дел - Содржини

Имаш веб-сајт со сите производи кои може да се најдат во твојата продавница? Внимавај на описот на производите. Кој вели дека тој треба да е сувопарен или досаден? Пронајди начин преку описот да им го „продадеш“ производот на твоите посетители. Секогаш имај го во предвид идеалниот купувач. Колку години има тој? Кои се неговите интереси?

Прочитај повеќе

Започни свој бизнис без да си дадеш отказ од работа

Сигурно веќе слушна за дечките од Велес што со провокативни наслови за Доналд Трамп успеале да заработат илјадници евра преку својот веб-сајт. Македонија е мала, но денес сите имаат Интернет и затоа цел свет ти е на дланка. Еве што би можел да правиш онлајн за дополнителни приходи, без да треба да си дадеш отказ од работа.

Прочитај повеќе

Зошто ви е веб-сајт кога имате Фејсбук-страница?

Се сеќавате ли на My Space? Можеби бевте дел од Hi5 или некоја друга социјална мрежа што повеќе не функционира? Гугл имаше големи амбиции кога го лансираше „G+“, но денес сме свесни дека не ги достигна ниту нивните, ниту нашите очекувања.

Прочитај повеќе