Сè што сте сакале да знаете, а не сте прашале: хостинг, домен, поддомен

Сè што сте сакале да знаете, а не сте прашале - трет дел: Што е хостинг? Што е домен, а што поддомен?

Прочитај повеќе

Сè што сте сакале да знаете, а не сте прашале: URL, пребарувачи, SEO, SEO-оптимизација

Сè што сте сакале да знаете, а не сте прашале - втор дел: Што е URL? Што се преварувачи, SEO и SEO-оптимизација?

Прочитај повеќе

Основи на веб-сајт и веб-страна: Сè што сте сакале да знаете, а не сте прашале!

Објаснување на основните поими веб-сајт, веб-страна, и разлики меѓу нив, како и кои се придобивките на Вебстриан.

Прочитај повеќе