Како да додадете поле за пребарување (search bar)?

Вебстриан ви овозможува да додадете поле за пребарување на вашиот блог или на страниците за вести. За да го додадете, треба да го направите следното:

1. Кликнете на линкот „Додади елемент“ во оној дел од вашата блог-страница каде што сакате да стои полето за пребарување.

2. Ќе ви се отвори панелот со елементи „Додади елемент“ и тука одете во третото јазиче „Блог и вести“

3. Кликнете на елементот „Пребарување на блог статии“ и веднаш на вашиот блог ќе биде додадено полето за пребарување.