СЛИКИ

Додадете слики на вашиот веб-сајт и ретуширајте ги да изгледаат како да се направени од професионален фотограф. Вебстриан ви нуди повеќе од 18 алатки за обработка на слики   што навистина се едноставни за користење. Не ви е потребно никакво познавање од Фотошоп или други слични програми за да постигнете одличен ефект.

Освен тоа, може да ги поврзете вашите слики со линкови што ќе водат до некоја ваша внатрешна страница или пак до друга – надворешна; може да им додавате наслови, текст, како и да го одредите нивното порамнување (централно, лево или десно). Најважно од сѐ е тоа што секоја слика што ќе ја додадете ќе се адаптира на различните големини на екраните, благодарение на вградениот приспособлив т.н. респонзивен дизајн.

Видео

На вашиот веб-сајт може да додавате и видеа од Јутјуб преку линкот „Додади елемент“ > „Јутјуб-контрола“. За да го поставите видеото, сѐ што треба да направите е да го ископирате линкот од Јутјуб и да го вметнете во прозорецот „Јутјуб-контрола“. Освен тоа, преку оваа контрола имате можност да ја одредите големината со која ќе се прикажуваат видеата на вашиот веб-сајт, како и нивното порамнување (централно, лево или десно).

АУДИОПЛЕЕР

Поставете аудиоплеер на вашиот веб-сајт преку елементот „Аудио“ и споделете ја вашата омилена музика или, пак, друга аудиосодржина со вашите посетители.

Со Вебстриан вие самите одлучувате како ќе изгледа аудиоплеерот на вашиот веб-сајт. Пред да го поставите, одберете ја неговата маска, односно боја (светла или темна), неговата широчина (мала, средна, голема), како и неговото порамнување (централно, лево или десно) на вашиот веб-сајт.